Loading

Noteklype

Da de fleste av oss mennesker er begrenset til kun å ha 2 hender, kan det være utfordrende både å spille tverrfløyte og holde notene på samme tid. Med en noteklype montert på tverrfløyten har du alltid notene innenfor synsvidde.

3 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

3 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Hvis du ikke allerede har en noteklype så er du håpløst på etterskudd, for en noteklype til ditt blåseinstrument gjør livet lettere når du skal spille etter noter sammen med andre musikere.

Noteklype

En noteklype er en dings som du kan sette på ditt blåseinstrument og som holder notene for deg mens du spiller. Det smarte ved en noteklype til ditt blåseinstrument er at noteklypen er designet til å bli montert på instrumentet ditt. Når noteklypen er montert på ditt blåseinstrument, har du alltid notene dine rett foran deg. Man kan vel også kalle en noteklype for en "noteholder" eller et notestativ til blåseinstrumenter, men ettersom ordet "noteklype" i seg selv er cool, så holder vi altså fast ved dét i musikkverdenen!

Noteklype eller leseholder til ditt blåseinstrument

Noen steder kaller man noteklypen for en "leseholder" - det er den samme innretningen og konstruksjonen vi snakker om til ditt blåseinstrument. Hos DanMusikk.no kan du være sikker på å finne din nye noteklype til både trompet, klarinett eller fløyte, for vi har alltid rimelige noteklyper på lager til flere forskjellige blåseinstrumenter. Når du først står der og mangler en noteklype, vil tanken plage deg helt til det øyeblikket hvor du kan slippe notene og overlate dem til klypen, når din nye noteklype endelig er montert sikkert på ditt blåseinstrument.

Hvorfor heter det en noteklype?

Noteklypen har ikke noe med strengeinstrumentet å gjøre som har lagt navn til noteklypen. Men en lyre er et strengeinstrument i familie med en harpe, og noteklypen er altså tradisjonelt utformet som lyren - bare i metall og egnet for å holde noter i stedet for å spille på. Så vet du dét...