Rask levering
Returrett til 24/1-2023
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Slide-fløyte

Slidefløyten er også kjent som en swanee, swannee-fløyte eller lotus-fløyte. Det er et blåseinstrument som består av et rør med et stempel i. Den fungerer akkurat som en seljefløyte, en selv kan lage om våren; en varierer tonene ved å bevege pinnen inn og ut. Konstruksjonen er altså litt som en sykelpumpe. Slide-fløyten eksisterte i Afrika, Asia, Stillehavsområdet og Europa før den moderne versjonen ble oppfunnet i England rundt 1900-tallet. Den moderne slide-fløyten er kanskje mest kjent som lydeffekt i tegnefilmer, der en glissando kan lyde som noe der stiger eller faller, men det er også mulig å spille melodier på fløyten.

1 vare(r)

Du kjenner selvfølgelig lyden av en trekkfløyte, men det er ikke sikkert at du klar over at det ER en trekkfløyte du har hørt. En trekkfløyte er et fantastisk leketøy, og så er den morsom på en måte som man ikke nødvendigvis kan si om andre musikkinstrumenter.

Hva er en trekkfløyte

En trekkfløyte er, som navnet sier, en fløyte hvor man endrer lyden og tonen ved å trekke i en del av fløyten, slik at trekkfløytens klangrom, resonanskammer (eller om man vil: boring), bytter fasong. Trekkfløyten er bestemt ikke noe nyoppfunnet instrument, og trekkfløyter kjennes i forskjellige avskygninger over det meste av verden. Trekkfløyten er med sin litt morsomme lyd mye brukt i tegnefilm, hvor den kan brukes både som overgang til en ny scene eller situasjon i filmen, eller til å illustrere når noe beveger seg opp- eller nedover. Trekkfløyten kan i den forbindelsen brukes med sin karakteristiske lyd, som ofte får oss til å trekke på smilebåndet.

Hvor kommer trekkfløytens lyd fra

Trekkfløytens lyd kommer fra luftens passasje over bladet i trekkfløytens munnstykke. Trekkfløyten endrer lyden sin ved at det flyttes et stempel inne i trekkfløytens syklindriske kammer. Det skjer når du trekker i stangen på din trekkfløyte.

Alle kan spille trekkfløyte

Alle kan skape og endre toner på en trekkfløyte, men hvis du gjerne vil spille melodier på den, så må du stå tidlig opp. Trekkfløyten har ikke noen fast "pitch", så det stiller store krav til musikerens gehør å kunne spille gjenkjennelige melodier på den. Men la endelig ikke det avholde deg fra å prøve å spille trekkfløyte, for DanMusikk.no har selvfølgelig også en trekkfløyte til deg...