Rask levering
Returrett til 24/1-2023
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Valthorn

Det tyske, snoede valthornet er et messingblås-instrument, som sies å være det første musikkhornet. Valthornets toneområde er veldig stort; tonene spenner fra tubaens til trompetens. Vi importer selv våre valthorn, og vi kan tilby veldig bra kvalitet til rimelige priser. Er du interessert i valthorn, må du ta en titt på denne siden.

Valthornet er blåseinstrumentet i dets opprinnelige utgave. Et valthorn har riktignok utviklet seg mye siden urtiden, men det menes likevel at det vi i dag kjenner som et valthorn var, i sin opprinnelige utforming, det første "horn" i verden.

Valthorn

Valthornet stammer helt tilbake til midten av 1500-tallet hvor man kjenner det fra områder i Tyskland. Et valthorn er et blåseinstrument i familien av messingblåsere, og da valthornet kom til verden, før ventilene ble oppfunnet, spillte valthornet det man betegner som "naturtoner". Når man spiller på et gammelt valthorn kan lyden altså ikke påvirkes med knapper, slides eller ventiler. I dag er det heldigvis annerledes. DanMusikk.no sine valthorn har dreieventiler som er veldig presise, og som gjør våre valthorn lettere å spille på enn mange andre valthorn.

Ventiler på valthorn

I dag selges og brukes det som nevnt valthorn med ventiler, men det oppføres likevel fortsatt verk med symfoniorkstre hvor det brukes horn som kun kan spille naturtoner. Men selv om det er ventiler i våre valthorn, må du fremdeles være oppmerksom på hvordan valthornet ditt stemmer før du spiller med andre musikere. Et valthorn er for øvrig det hornet blant messingblåserne som kan spenne over størst toneinterval. Valthornet kan gå like dypt som en tuba, og spille like høyt som en trompet, så et valthorn har veldig stor tonal spennvidde!

Hornet i et valthorn

I dag er det for øvrig ikke "horn" i blåseinstrumentene. Materialet "horn" har likevel gitt navn til instrumentene da de første utgavene av hornene var laget av nettopp horn - fra okser.