Rask levering
Returret til 24/1 2024
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Kontrabass strenger

Det kan være litt av en utskrivning å bytte strenger på en kontrabass, men da vi selv importerer de fleste av våre produkter hos DanMusikk, trenger det ikke å være sånn lengre. Vi har et stort utvalg av strenger til super gode priser.

7 vare(r)

Det er viktig å velge riktige strenger til din kontrabass. Strengene til en kontrabass er store, og det er derfor en ganske stor del av dine fingre eller av buen, som er i kontakt med kontrabasstrengene når du spiller.

Strenger til kontrabass

Når det skal velges strenger til en kontrabass, så må du først finne ut om din kontrabass trenger et helt sett strenger, eller om du kun ønsker å bytte én enkelt streng på din kontrabass. Noen ganger kan det være behov for å bytte en enkelt streng på kontrabassen, mens du ved andre anledninger velger at kontrabassen trenger et helt nytt sett friske kontrabasstrenger.

Valg av kontrabasstrenger

Kanskje vet du allerede hvilket merke eller type strenger du foretrekker til kontrabassen din, men hvis du ikke gjør det, så er du nødt til stille og rolig å danne deg ditt eget erfaringsgrunnlag for hvilke kontrabasstrenger du foretrekker å spille med. Strengene til din kontrabass kan for eksempel være "medium tension", og kontrabasstrengene må også passe til kontrabassen mht. lengde når du vil bytte strenger på din kontrabass. Det er rent faktisk mulig å få kontrabasstrenger i for eksempel 3/4 lengde, og den slags strenger er dessverre ikke lange nok hvis du spiller på en kontrabass i full strengelengde/størrelse.

Vikling og legering av kontrabasstrenger

Du må også med tiden ta stilling til hvilken legering eller omvikling du foretrekker at strengene på kontrabassen din skal ha. Det mest vanlige er en kontrabasstreng med stålkjerne og omvikling/vindinger i nikkel, så hvis jeg var ny på kontrabassen og på utkikk etter strenger, så ville jeg starte med å lete etter et slikt sett.

Det gjelder det samme for strenger til kontrabass som for så mange andre av de mindre løsdelene vi trenger for å spille vår musikk: Det er god logikk i å prøve deg frem og velge kontrabasstrenger ut fra den erfaringen du selv danner deg om strenger til din kontrabass.