Rask levering
Returrett til 24/1-2023
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Pikkolofløyte

En pikkolofløyte, eller piccolo, er en liten tverrfløyte. Akkurat som tverrfløyten er pikkolofløyten stemt i tonearten C, men en oktav over. Vi kan tilby deg en god pikkolofløyte i en fin kvalitet og til en veldig lav pris. Er du interessert i en piccolofløyte, må du se på denne siden.

En pikkolofløyte - eller for de innviede bare "en pikkolo" - er noe nær det fineste instrumentet du kan spille på. Pikkoloen er blant orkesterets sarteste og fineste instrumenter, men samtidig gjør en pikkolofløyte seg godt også uakkompagnert.

En pikkolofløyte?!

Pikkolofløyten er som andre tverrfløyter en treblåser, for som du vil kunne se, hører pikkolofløyten hjemme i tverrfløytefamilien. Pikkolofløyten har en veldig lys og nesten skarp og gjennomtrengende klang, som gjør den veldig egnet for å "farge" orkesterets klangbilder. Komponister som Antonio Vivaldi har komponert masse musikk som kler pikkolofløyten helt utrolig godt. I Wolfgang Amadeus Mozarts opera "Tryllefløyten" er det en pikkolofløyte som spiller hovedrollen, og operaen er så vidt vites den første komposisjonen hvor pikkolofløyten var tiltenkt en så fremtredende rolle!

Transponerer en pikkolo?

Ja, pikkolofløyten er som så mange andre blåseinstrumenter et transposisjonsinstrument. Pikkolofløyten spiller dermed en annen tone i praksis enn det som står i notene for pikkolofløyten. For pikkolofløytens vedkommende er det transponerende elementet likevel blant de enkleste i orkesteret. Musikk skrevet til pikkolo er nemlig skrevet nøyaktig én oktav lavere enn det som klinger når man spiller den på sin pikkolofløyte.

Mer om pikkolofløyter

Det er sagt og skrevet mye om pikkolofløyten i tidens løp - noe av det er heller ikke like pent, men pikkoloen er et vakkert instrument som sikrer at du alltid kan bli hørt over de andre når du spiller pikkolofløyte.