Rask levering
Returrett til 24/1-2023
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Tuba

Tubaen er det største og dypeste messingblåsinstrumentet. En tuba brukes som bass blant messinginstrumenter. Vi er har egen import av våre tubaer, og vi kan derfor tilby en tuba i en virkelig god kvalitet, med en flott lyd, til en unik, billig pris. Er du interessert i tuba, så ta en titt på denne siden.

0 vare(r)

Alle kjenner tubaen, dens lyd og utseende. En tuba inngir respekt, og den skaper allikevel på en merkelig måte glede og begeistring med tubaens muntre "båtlyder".

Mer om tuba

Tubaen er en del av den familien som heter messingblås, hvor tonene dannes i tubaens munnstykke når vibrasjonene og luften fra tubaistens munn setter luften i tubaen i svigninger, og som gir den lyden vi kjenner og elsker.

En tuba utgjør blåserfamiliens bass, og en tuba spiller dermed som navnet antyder de laveste tonene blant messingblåserne.

Ordet "tuba" kommer fra latin, hvor det opprinnelig henviste til et stort, buet trompetrør som ble brukt til å frembringe toner i militær sammenheng.

Stem din tuba

En tuba kan ikke stemmes som et strengeinstrument, men har nå engang den tonearten som du har kjøpt din tuba i. En tuba kan være stemt i mange forskjellige tonearter, så vær bare oppmerksom på hvordan din tuba transponerer, før du skal ut å spille med andre musikere med din tuba.

Kjøp deg en tuba

En tuba er et instrument man kun trenger ett av, på samme måte som det i selv veldig store orkestre kun er én tuba som tar seg av bassen. Derfor må du finne helt riktig balanse mellom pris og kvalitet når du er ute for å kjøpe deg en tuba, og du må også sørge for å vedlikeholde tubaen din riktig godt.

En tuba blir en del av familien, og du må forhåpentligvis aldri skilles fra din tuba. Hos DanMusikk.no vet vi hva som skal til for at du får en både god og rimelig tuba, så du må endelig ikke nøle med å kontakte vår kundeservice hvis du har spørsmål om tuba - vi vil så gjerne hjelpe både deg og din tuba!