Loading

Ableton

Ableton beskjeftiger seg med utvikling og formidling av musikkproduksjonprogramvaren Ableton Live, så vel som diverse sample- og instrumentbibliotek, og er samtidig firmaet bak maskinvarekontrolleren Ableton Push.

2 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

2 produkt(er)

Side 1 av 1

Set Descending Direction

Historien bak Ableton

Ableton ble grunnlagt i Berlin i 1999 av Gerhard Behles, Robert Henke fra Monolake og Bernd Roggendorf. Den første utgaven av Ableton Live ble lansert i 2001, og bygger på Behles’ arbeid med granulær syntese på Berlins tekniske universitet og Behles’ tidligere arbeid med utvikling av Reaktor-programvaren for Native Instruments. Ableton Lives fremragende lydegenskaper samt den smarte brukerflaten og de gjennomtenkte arbeidsgangene var noen av de mest slående trekk ved programmet. Live bruker to visninger for å styre produksjon, komposisjon og fremførelse: Session View byr på mikserfunksjoner og en grillbasert presentasjon av alle klipp (loops og samples) i live-oppsettet, mens Arrange View bruker en mer tradisjonell horisontal tidslinje, som gjør det mulig å lage arrangementer av sammensatte klipp.

MIDI-sequencing og VST

Sommeren 2004 ble så Ableton Live 4 lansert, som var den hittil mest gjennomgripende oppdatering av programmet med implementering av MIDI-sequencing i Ableton Live. For første gang kunne Live-brukere arbeide med virtuelle instrumenter (VST for Windows, VST og AU for Mac) og ta opp og redigere MIDI-noteopplysninger.

Modernisering: nettet

Neste store oppgradering kom i 2008 med Live 8. Med Live 8 lanserer Ableton en mengde nye funksjoner, herunder en integrert Max/MSP-plattform, internettsamarbeidsfunksjoner, mange nye effekter og arbeidsflytforbedringer, samt et raffinert piratkopieringssystem.

Fullt økosystem med programvare og datautstyr fra samme produsent

I 2013 lanseres Ableton Live 9, samtidig med lanseringen av den første utgaven av maskinvarekcontrolleren Push.

Ableton Live 10

I 2019 presenterte Ableton oss for den nyeste versjonen av Live, nemlig Live 10. Live 10 har blitt en av de mest utbredte programvareplattformene til å lage musikk på, og benyttes i dag særlig innen EDM og hiphop, hvor så forskjellige kunstnere som Flume, Nettsky, Dada Life, Kill Paris, Diplo, Wolfgang Gartner, Skrillex, Baauer, Flosstradamus, Bass Kleph, Deadmau5, Mura Masa, Bonobo og San Holo alle har valgt Ableton Live som deres primære verktøy til å lage og fremføre sin musikk med.