Rask levering
30 dagers returrett
MVA og toll er inklusivt når du handler hos oss

Looper

En looper kan brukes til øving. Først spiller du noe inn, og deretter spiller du solo over det. Men det er bare begynnelsen. Når du har blitt bedre kan looperen også brukes til konsert, enten du spiller alene eller sammen med andre. Den åpner en verden av muligheter for straks å ta opp lyden i ett eller flere spor.

6 vare(r)

Når det dreier seg om å utvikle nye ideer til låter, øve seg på rytme og tempo eller skape spennende lagdelte effekter, så kan det være nyttig å skaffe seg en looper. Uansett hvilket instrument du spiller på, er en looper et fantastisk verktøy som er særdeles artig og givende å arbeide med.

Looper – kort fortalt

Alle loopere gjør grunnleggende det samme: De tar opp det du spiller på instrument ditt og spiller det deretter av i en kontinuerlig løkke (loop), inntil du ber looperen om å stoppe. Looper-pedaler byr alle på minst 16-bit/44,1 kHz opptak i CD-kvalitet, selv om mange looper-pedaler har enda høyere lydoppløsning.

De fleste loopere er utrustet med et grunnleggende utvalg av kontroller og egenskaper, herunder sound-on-sound-opptak som lar deg lagre flere fraser oppå hverandre. Det er også mulighet for å angre den sist tillagde frasen, slik at du kan slette en feil eller prøve ut en ny ide uten å måtte slette en tidligere lagret frase. Redo-funksjonen er litt mindre vanlig, men den kan være ekstremt nyttig å ha da den lar deg legge på og fjerne lag i musikken.

Avansert looper

Avanserte loopere byr på funksjoner som kan gjøre bruken av looperen enklere og mer intuitiv. Som utgangspunkt er de oftest utrustet med flere fotkontakter, hvilket gjør funksjoner som undo og redo lettere tilgjengelige. Mer avanserte loopere kan også være utrustet med innganger for XLR, linje og stereo for bedre å kunne håndtere et større utvalg av instrumenter og signaler. Innebygde metronomer og rytmespor kan hjelpe deg med å holde takten, og er særlig nyttige hvis du bruker looperen til å øve deg på din timing.

En annen fordel ved avanserte loopere er muligheten for å benytte seg av flyttbare medier eller USB-koblinger. Det åpner opp for at du kan laste opp dine opptak til datamaskin, eller laste ned loops fra datamaskin til din looper-pedal. Det kan være utrolig nyttig å ha mulighet for å innlese sine egne rytmer og akkompagnementspor, enten som et treningsverktøy eller som en del av en liveoptreden.

MIDI- og synkroniseringsmuligheter gjør det lett å låse looperen til en ekstern tempoangivelse, slik at du kan være sikker på at looperen din spiller i takt med musikken. En enklere måte man kan gjøre dette på er via en tap-tempo-funksjon, hvor du kan angi tempo med foten.

Det er ingen ende på hva du kan gjøre med en looper-pedal. Så hvis du har blitt inspirert til å komme i gang med looping, så kan DanMusikk hjelpe deg. Vi er alltid glade for å hjelpe deg med å finne den looperen som passer best til ditt behov, så hvis du føler deg fortapt skal du bare ringe til oss.